Voor wie?
Deze cursus is voor iedereen die verantwoord wil kunnen handelen bij een ongeval. Iedereen van 16 jaar en ouder kan deelnemen aan deze cursus.

Doel:
Tijdens onze beginnerscursus leert u om op een verantwoorde wijze Eerste Hulp bij Ongelukken te verlenen. Naast het theoretische gedeelte wordt uitgebreid geoefend in de praktijk, waarbij gebruik gemaakt wordt van Lotusslachtoffers. Zij zijn speciaal opgeleid om ongevalsituaties en ziektebeelden zo realistisch mogelijk uit te beelden. De deelnemers ontvangen bij deze cursus het cursusboek van Het Oranje Kruis.

Waar? De lessen worden gegeven locatie de Atlas, Johan Mauritsstraat, op:

EHBO volwassene, 19:30 – 22:00, woensdag

  • Cursus data:
  • Jeugd EHBO (voorheen op de scholen)
    • op zaterdag bij voldoende aanmelding

Inschrijving:
De kosten voor de beginnerscursus zijn €180 ( particulier € 30 korting). Dit is inclusief het lesboek van het Oranje Kruis, verbandleer, bediener AED en het examen. Er zijn een aantal zorgverzekeraars die de basiscursus geheel of gedeeltelijk vergoeden, vaak in de aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.   Download het Inschrijfformulier, vul het in en stuur terug via mail of post.   Na de cursus kunt u lid worden van de vereniging.   Het EHBO-diploma is 2 jaar geldig. Om het diploma geldig te houden dienen elk jaar de herhalingslessen gevolgd te worden.

big_ehbo

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars, zoals CZ, Trias etc. vergoeden, een gedeelte van, de cursusprijs.

Bekijk altijd uw polisvoorwaarden om te zien of u daadwerkelijk recht heeft op een vergoeding.

Bij twijfel neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Hoe declareer ik mijn EHBO-cursus bij mijn zorgverzekeraar?

U volgt en betaalt eerst de cursus. Vervolgens dient u de factuur samen met een kopie van het EHBO-diploma in bij uw zorgverzekeraar.